Cancerul de colon

Dezvoltarea unor celule de natura tumorala in rect duce la aparitia cancerului de colon. Aceasta boala poarta de numirea de cancer de colon sau cancer de rect.  Aceasta boala apare in general la persoanele trecute de 50 ani si este o boala destul de raspandita in ziua de azi. Acest tip de cancer este al doilea ca si numar de decese provocate si este o boala destul de greu de descoperit.
De obicei aceasta boala debuteaza cu aparitia unor mici excrescente denumite si polipi care incep sa se dezvolte in rect. Polipi care se dezvolta in rect nu sunt toti de natura cancerigena dar reprezinta un semn ca trebuie tratata cu atentie aceasta problema. Din aceasta cauza se recomanda tuturor persoanelor trecute de 50 ani sa faca control medical regulat si testele necesare pentru depistarea aparitie polipilor din zona rectului.
Ceea ce este foarte periculos la acest tip de cancer este faptul ca acesta nu are nici un fel de simtome sau simtome cunoscute pana in momentul in care incepe sa se raspandeasca in organism. Totusi este bine in momentul in care aveti urmatoarele simtome sa va prezentati de urgenta la medic:
-         durere in stomac (abdomen);
-         cand observati urme de sange in abdomen;
-    atunci cand observati ca aveti perioade indelungate de constipatie si simtiti ca intestinele nu sunt complet golite;
Pentru a fi siguri ca nu aveti aceasta boala este bines a mergeti la un control medical. Testul medical cel mai cunoscut pentru a depista sau infirma aceasta boala poarta denumirea de colonoscopie. Acest test ajuta medicul sa vada in intregime zonele de colon si rect. In cazul in care medical va constata aparitia polipilor sau anumite excrescente in aceasta zona va extrage probe de tesut pe care la va trimite la analize pentru a se asigura ca nu exista celule de natura cancerigena. Exista si alte teste mai putin utilizate pentru depistarea cancerului de colon cum ar fi clisma cu bariu sau sigmoidoscopia.
In tratarea cancerului de colon exista mai multe metode de a face acest lucru dar cel mai folosit este chirurgia. Chirurgia este cea mai simpla metoda de tratare a a cancerului de colon atunci cand acesta este descoperit in faza incipienta. In fazele avansate ale bolii se folosesc metode alternative cu este radioterapia sau chimioterapia, combinate in anumite cazuri cu proceduri de natura chirurgicala. In momentul in care se descopera la o persoana un cancer de colon intr-o faza mai avansata se recomanda pe langa procedurile medicale de inlaturare a celulelor canceroase sa se inceapa si consiliere psihica a bolnavului care trebuie tratat cu multa atentie de catre cei din jurul sau. Consilierea psihica este foarte importanta pentru bolnavii de cancer si joaca un rol important in schemele de tratament.
Cum putem preveni cancerul de colon?
Dupa cum am spus si debutul acestui articol aceasta boala apare in general la persoanele trecute de 50 ani iar din acest motiv este bine ca aceste persoane sa faca macar anual un control pentru aceasta boala.
Cele mai comune teste care se pot efectua pentru a se verifica aceasta boala sunt:
-         colonoscopia – in acest test medical va introduce un tub de vizualizare in colon si rect dupa care va studia la un monitor starea medicala a acestor organe;
-         clisma cu bariu – in acest test medical va introduce o solutie de bariu in colon si rect dupa care va studia cu ajutorul razelor x aceste organe;
-         sigmoidoscopia – in acest test se introduce un tub flexibil de vizualizare in partea de jos a colonului unde de obicei sa dezvolta celulele canceroase;
-         teste de sange faciale – in acest test se preleveaza probe de scaun care sunt trimise la un laborator de analize.

Pentru a va pastra un colon curat va recomandam sa folositi produse bio care va ajuta la detoxifierea acestui organ cum gelul de aloe vera sau noni pe care le puteti comanda cu reducere de cel putin 20% prin inscrierea la firma Life Care – cel mai mare distribuitor de produse bio din Romania.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu