Simtome cancer de colon

Semnele si simtomele cancerului de colon apar inainte cu ceva vreme de extinderea acestuia in organism. Cei care se confrunta cu aceste simtome ar trebui sa consulte in cel mai scurt timp un medic pentru a primi un diagnostic corect. Ignorand aceste simtome si fara un diagnostic imediat si adecvat, tratamentul necesar pentru aceasta boala nu poate fi inceput in timp util si exista posibilitatea ca aceasta boala sa se extinda sis a duca la aparitia unor metastaze.
In urma studiilor efectuate de specialisti s-a observat ca numarul persoanelor care sufera de acesta boala a crescut simtitor in ultimii 30 ani. S-a constatat ca varsta medie a bolnavilor de cancer de colon este undeva in jur de 50 ani. Cei mai importanti factori care declanseaza aceasta boala sunt: dependenta de fumat, imbatranirea organismului, antecedentele familiare, dieta dezechilibrata si antecedente de polipi in organism.
Debutul acestei boli incepe uneori si cu zece ani inainte de se putea depista prin teste medicale, de multe ori o tumoare se poate dezvolta o perioada indelungata de timp inainte de a observa orice simtoma de aparitie a cancerului de colon. Din aceasta cauza este bine sa efectuati controale regulate care pot depista aparitia acestei boli.
Trebuie sa fim foarte atenti cu corpul nostru si la cel mai mic semn de sau neregula aparuta in functionarea organismului trebuie sa mergem la medic pentru un consult de specialitate.
Urmatoarele simtome sunt simtome care evidentiaza aparitia cancerului de colon:
-         scaune subtiri
-         crampe si dureri de stomac
-         pete de sange in fecale
-         scaderea inexplicabila in greutate
-         senzatia de oboseala
Depistarea cancerului de colon este extrem de importanta chiar daca anumite teste care trebuiesc efectuate ofera o stare de discomfort. Depistarea prematura a cancerului de colon este foarte importanta deoarece acesta in cele mai multe cazuri de intinde in afara colonului si descoperirea tarzie a acesti boli scade foarte multe sansele de vindecare.
Controalele medicale realizate cu ajutorul screeningului pot scoate in evidenta excrescentele din colon denumite polipi sau adenoame care sunt precursorii cancerului de colon. Acestea pot fi considerate semne de avertizare timpurie. Sunt foarte rare cazurile in care cancerul de colon apare fara ca initial sa apara polipi sau adenoame. Descoperirea acestor excrescente inainte de a deveni maligne ofera medicilor timpul necesar sa gaseasca solutii pentru tratarea lor.

Educatia si cunoasterea simtomelor bolii va ajuta sa ajungeti la medic in timp util dar si mai important este sa aveti un stil de viata sanatos care va ajuta sa evitati aparitia bolii. Consumul de alimente si suplimenti alimentari bio ajuta sa va pastrati un organism sanatos. Firma Life Care este cel mai mare distribuitor de produse si suplimenti alimentari bio din Romania si va recomandam sa folositi aceste produse daca va doriti un stil de viata sanatos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu